Advies over badkranen

Het kiezen van een badkraan

Het kiezen van de geschikte badkraan kan soms erg lastig zijn. Er zijn talloze badkranen in verschillende modellen en uitvoeringen. Daarom is het verstandig om over een aantal dingen na te denken voordat je de badkraan uitkiest. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van de badkraan? Lees dan snel verder. Wij hebben namelijk alle aandachtspunten voor jou op een rijtje gezet.

Bekijk alle badkranen

Het design

Bij het maken van een keuze voor een badkraan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Deze lichten wij hieronder toe:

Vrijstaand, inbouw of opbouw?

De badkranen zijn verkrijgbaar als vrijstaand, inbouw of opbouw model. Daarnaast zijn er ook kranen die op de bad- of op de tegelrand worden gemonteerd. Door de vele verschillende soorten badkranen kun je met een badkraan alle kanten op. Een vrijstaande badkraan wordt op de grond geplaatst en is een echte eyecatcher in de ruimte. De inbouw badkraan is weggewerkt in de muur, waardoor alleen de bediening nog zichtbaar is. Een opbouwkraan wordt traditioneel op de muur bevestigd. Bekijk hieronder de verschillende soorten badkranen:

Het model en de kleur

De badkranen zijn verkrijgbaar in talloze modellen en kleuren. Hierdoor laat je de badkraan gemakkelijk aansluiten op de rest van het interieur. Wanneer je bijvoorbeeld een moderne badkamerstijl hebt, past een strak afgewerkte inbouw badkraan hier goed bij. Glanzende kleuren passen daarnaast perfect bij de moderne badkamerstijl. Kies daarom bijvoorbeeld voor een glanzend, chromen of wit model. Wanneer je houdt van een industriële stijl, is een zwarte badkraan een echte aanrader. In deze badkamerstijl zien we namelijk veel zwarte elementen terug. Kies daarom bijvoorbeeld voor een vrijstaand, mat zwarte badkraan.

Extra productopties

Bij het kiezen van een badkraan zijn er een aantal opties die overwogen kunnen worden. Dit zijn:

  • Veilige productopties

    Naast het design heb je ook de mogelijkheid om te kiezen uit extra opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor cooltouch. Dit houdt in dat de badkraan nooit heter kan worden dan de watertemperatuur. Ook kun je kiezen voor een koele behuizing. Hierdoor zul je je nooit verbranden. Wel zo veilig wanneer ook kinderen gebruik maken van het bad.

  • Waterspaarstand

    Sommige badkranen beschikken over een waterspaarstand. De kraan kan in dit geval niet in één beweging volledig worden geopend. De waterstraal zal dus geleidelijk toenemen. Hierdoor wordt je je meer bewust van het watergebruik en zul je er verantwoordelijker mee omgaan.

  • Met of zonder omstelinrichting

    Wanneer je kiest voor een badkraan met omstelinrichting heb je de mogelijkheid om twee of meerdere wateraftappunten te bedienen. Bijvoorbeeld een badkraan en een handdouche.

Maak je bad compleet: Met of zonder handdouche en doucheslang.

Sommige badkranen worden geleverd als doucheset inclusief handdouche en doucheslang. Dit biedt extra comfort en gemak tijdens het badderen. Je kunt in dit geval bijvoorbeeld gemakkelijk je haren uitspoelen door de afneembare handdouche. Ook spoel je na je badsessie het bad hiermee gemakkelijk schoon.

Alle badkranen

Vraag advies en laat het monteren door onze experts

Wil je zeker weten dat je de juiste badkraan hebt gekozen? Vraag onze online specialisten om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Plan hier een persoonlijk adviesgesprek in. Ook kun je jouw producten gemakkelijk laten monteren door een van onze monteurs. Zij zorgen ervoor dat het zorgvuldig en juist gemonteerd wordt en controleren of alles naar behoren werkt. Dit is niet alleen makkelijk, maar je voorkomt hiermee ook de kans op (water)schade!