Tegelprofiel

Een tegelprofiel beschermt de uitwendige hoeken en zijkanten van de tegel tegen stoten, splinteren of barsten. Bovendien zorg je voor een mooie afwerking van de tegels door gebruik te maken van een tegelprofiel. De hoeken van tegels zijn namelijk vaak niet of slecht geglazuurd, waardoor de scherf van de tegel zichtbaar is. Dit kan er erg onafgewerkt uitzien. Daarbij is de scherf van de tegel poreus, waardoor het sneller vuil en vocht aantrekt. Een mooi tegelprofiel is de ideale oplossing voor deze problemen en dus twee vliegen in één klap. Lees hier meer over de tegelprofielen in het assortiment van Saniweb.
202 producten
202 producten

Alle soorten en maten tegelprofielen

In het assortiment van Saniweb vind je tegelprofielen in alle soorten en maten. De tegelprofielen verschillen onder andere in materiaal, kleur, finish, hoogte en lengte. Daarnaast zijn er enkele merken en heel veel verschillende series verkrijgbaar.
Materiaal
Tegelprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, namelijk aluminium, kunststof, RVS en messing. Aluminium, RVS en messing zijn prijziger dan kunststof, maar zorgen voor een extra luxe afwerking. Kunststof is daarbij goed schoon te houden en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.
Kleur
Wil je gaan voor een rustig effect? Kies dan voor een kleur die past bij je tegels. Op deze manier houd je het contrast laag en heeft het geheel een rustige, neutrale uitstraling. Er zijn diverse kleuren tegelprofielen verkrijgbaar. Zilverkleurige tegelprofielen, zoals met een aluminium-, chroom- of RVS-look, komen veel voor en passen bij veel kleuren tegels. Daarnaast zijn tegelprofielen verkrijgbaar in goudkleurige tinten, die weer mooi passen bij donkere tegels. Ook witte en zwarte tinten vind je terug in het aanbod van Saniweb.
Hoogte en lengte
De hoogte van het profiel hangt af van de dikte van de tegels. De profielhoogte moet altijd iets hoger zijn dan de tegeldikte, namelijk 1 à 2 mm. Bij Saniweb zijn tegelprofielen met verschillende hoogtes verkrijgbaar, die variëren van 0,1 tot 13 cm. Zo vind je altijd een tegelprofiel dat past in jouw badkamer of toiletruimte. De lengte begint bij 2491 mm en is maximaal 3000 mm.

Bekijk de producten

Ben jij op zoek naar een tegelprofiel om jouw tegels te beschermen en ze bovendien mooi af te werken? Daarnaast profiteer je van de beste prijs en wordt je product gratis thuisbezorgd (bij bestellingen boven 50,-) op een moment dat het jou uitkomt.