5 tips voor het maken van de mooiste foto’s van jouw nieuwe badkamer!

5 tips voor het maken van de mooiste foto’s van jouw nieuwe badkamer!

Ben jij trots op het eindresultaat van jouw badkamer of toiletruimte? Dan is het natuurlijk super leuk om foto’s van het resultaat te delen met vrienden en familie! Het fotograferen van een badkamer en toiletruimte kan lastig zijn, daarom geven wij in deze blog tips & trics hoe je de mooiste foto’s maakt!

Tip 1. Zorg voor de juiste belichting en fotografeer tegen het licht in

Natuurlijk daglicht is vaak super belangrijk om een mooie foto te maken. Daarom raden wij aan om midden op de dag te fotograferen, met daarbij alle gordijnen en lamellen geopend. Heb je geen (groot) raam? Probeer dan toch te zorgen voor extra (wit) licht. Dit kan door de lampen op de hoogste stand aan te zetten of zelfs een bouwlamp te gebruiken. Let hierbij wel goed op reflecties, door glanzende oppervlakken kan er hierdoor ook overbelichting ontstaan. Daarnaast is het vaak het mooist wanneer je tegen het licht in fotografeert. Als je badmeubel rechts van het raam is geplaatst, fotografeer het badmeubel dan ook vanuit de rechterkant. Zo steken de vormen en kleuren mooi af.

Tip 2. Bepaal de mooiste compositie

De compositie is de manier waarop je het beeld kiest. Probeer verschillende standpunten uit en kijk hierbij ook goed naar de achtergrond. Zijn er bepaalde elementen die zorgen voor afleiding? Haal deze dan weg. Zie je jezelf in de spiegel? Zet dan een stapje opzij. Daarnaast is het vaak mooi wanneer je ongeveer dezelfde hoogte kiest als het onderwerp. Maar experimenteer hier vooral mee, dit geldt namelijk niet altijd. En het leuk is dat je met je mobiel zoveel foto's kan maken als je zelf wilt, dus schiet er flink op los!

Thebalux badmeubel
Thebalux badmeubel

Tip 3. Houd het simpel en rustig

De beste foto’s zijn vaak rustige foto’s zonder afleidende en storende details. Probeer daarom de ruimte een beetje opgeruimd te houden en kleine frutseltjes achter deuren of lades op te bergen. Planten en andere accessoires kun je natuurlijk laten staan, deze kleden je badkamer juist mooi aan en zorgen voor extra sfeer!

Tip 4. Stel de camera in: geen zoom of flits

Heb je een mooi standpunt gevonden? Voldoende daglicht en geen afleidende elementen? Super! Dan is het nu tijd geworden om je mobiel of camera erbij te pakken. Wij adviseren om hierbij de zoom niet te gebruiken. Hier wordt je foto vaak onscherp van, ga liever wat dichter bij het onderwerp staan. Ook kan een flitser een afbeelding wat onscherper maken en de kleuren van de foto beïnvloeden.

Tip 5. Stel het onderwerp scherp

En dan is het tijd om echt de foto te maken! Klik op het scherm van je mobiel op het onderwerp en stel deze scherp. Het kan mooi zijn wanneer de achtergrond hierdoor wat onscherper wordt, zo springt het onderwerp nog beter uit de foto. Maak vervolgens de foto! En onze tip: beter te veel foto’s, dan te weinig. :-) Maak er nog een aantal vanuit andere standpunten en kies de mooiste eruit!

Voorbeeld foto’s van onze klanten

Deel je eindresultaat met ons en win €100 cashback!

Natuurlijk zijn ook wij erg benieuwd hoe het product bij jou in huis staat. Wil je daarom jouw eindresultaat met ons delen? Hiermee inspireren wij ook toekomstige klanten. Én je maakt hiermee ook kans op €100 cashback! Deze prijs wordt iedere maand 3x verloot onder alle ingestuurde foto’s. Meer informatie over hoe je mee kan doen met deze winactie, vind je hier!

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op