Hangtoilet monteren

Wat heb je nodig?

Om een hangtoilet te monteren heb je een aantal gereedschappen nodig. Hieronder een lijstje zodat jij voorbereid aan het werk kan gaan:

  • Siliconenkit
  • Kitspuit
  • Hobbymes
  • Isolatiemat

hangtoilet monteren


boilers kokend water kraan

De onderdelen van een hangtoilet

Naast de benodigde gereedschappen krijg je uiteraard ook het hangtoilet binnen met onderdelen. Het is verstandig om de onderdelen te ordenen zodat je overzicht hebt tijdens het monteren. Daarnaast is het ook handig om te weten wat alles is zodat je de montagehandleiding gemakkelijk kunt volgen.

1. Wandcloset

2. Bevestigingsstang kort (2x)

3. Bevestigingsstang lang(2x)

4. Montagepinnen (2x)

5. Bevestigingshuls

6. Sleutel

7. Bevestigingskegel (2X)

stap 2 monteren hangtoilet

Stap 1

Verwijder de tijdelijke beschermers van de draadeindes en plaats de isoltaiemat over de draadeindes.

stap 2 monteren hangtoilet

Stap 2

Monteer de montagepinnen op de draadeindes. Laat 1 cm tussen de muur en de montagepin zitten. Zorg ervoor dat de kant met de inkeping naar onder wijst.

stap 3 monteren hangtoilet

Stap 3

Zet de blinde bevestiging in elkaar door de korte of lange bevestigingsstang in de bevestigingshuls te klikken. Monteer daarna de blinde bevestigingen in het wandcloset. Lijn de bevestigingshuls uit met het gat in het wandcloset.

stap 4 monteren hangtoilet

Stap 4

Druk de bevestigingskegel door het wandcloset in de bevestigingshuls tot deze in elkaar klikken. Plaats het wandcloset over de montagepinnen tot de montagepinnen in de bevestigingskegels klikken. Draai vervolgens de bevestigingspinnen aan met de bijgeleverde sleutel.

stap 5 monteren hangtoilet

Stap 5

Snijd de isolatiemat op maat met een hobbymes. Kit daarna de randen tussen het wandcloset en de muur af met siliconenkit in de gewenste kleur.