Tips bij een knipperende Quooker

Een Quooker is een van je beste vrienden in huis, maar dit verandert wanneer het lampje van de Quooker gaat branden. Een knipperende lamp geeft namelijk aan dat er iets moet gebeuren aan je Quooker. Wij weten precies hoe je dit kunt oplossen!

Alle Quookers

Storingen

Als de kokendwaterkraan of het reservoir knippert, duidt dit op een storing. Bepaal in dit geval eerst de knipperfrequentie. Er zijn drie typen storingen: bij twee keer knipperen meldt de kraan een storing. Je kunt dit ook aflezen aan het reservoir. Bij vier keer knipperen meldt het reservoir een storing. Deze twee storingen los je op door het systeem te resetten. Ten slotte is er ook een drie-plus-een knipperstoring. In dit geval is het reservoir defect. Je kunt dit ook aflezen aan het reservoir.

Quooker resetten

Systeem resetten

Stap 1: Zet het reservoir uit door de rode ‘Q’ knop in te drukken.

Stap 2: Haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 3: Trek de jackplug uit de achterkant van de rode kap.

Stap 4: Wacht tien seconden en steek dan de jackplug weer terug in de kap.

Stap 5: Plaats de stekker terug in het stopcontact en zet het reservoir weer aan. Het lampje moet nu continu branden, dit betekent dat het reservoir opwarmt.

Stap 6: Controleer na 25 minuten of er kokend water uit de kraan komt. Zo ja? Dan heb je de storing met succes opgelost. Zo nee? Herhaal de stappen.

Blijft het lampje knipperen?

Het is heel vervelend als het lampje blijft knipperen. Probeer weer het reservoir te resetten op de hierboven genoemde manier. Werkt dit niet? In dit geval raden wij aan om contact op te nemen met de serviceafdeling. Zorg dat je het serienummer van het reservoir bij de hand hebt (te vinden op de zijkant van het reservoir) en kijk goed naar de frequentie van het knipperen (knippert hij 2 keer of 4 keer?), hier zal de servicemedewerker naar vragen.


Quooker reservoir knippert

Geen paniek! Als het lampje bovenop het reservoir langzaam aan en uit gaat, betekent dit dat het systeem op stand-by staat. Dit betekent dat de Quooker klaar is voor gebruik. Bij gebruik van de Quooker zal dit lampje continu branden. Het systeem geeft hiermee aan het water te verwarmen.

Zwarte quooker flex

Quooker knippert blauw

Als de lichtring die bij kokend water rood wordt, nu blauw knippert, komt er bruisend water aan. Nadat je bruisend water getapt hebt, zal er een korte naloop van gefilterd water volgen, om al het bruisend water uit de kraan te spoelen.


Meer weten over de Quooker?

Heb je meer vragen over de Quooker? Lees over deze functionele kraan op de Quooker pagina en ontvang alle informatie die je nodig hebt! Benieuwd wat een Quooker ongeveer kost? Lees hier alles over de kosten van een Quooker. Wil je een Quooker kopen? Bekijk ons assortiment van de verschillende series: Quooker Fusion, Quooker Flex of Quooker Nordic.

quooker fusion round quooker chroom square