Toilet onderhoud

Starbluedisc 242122150
StarBlueDisc toiletblokjes jaarverpakking 24 stuks Blauw

1. Onderhoud je toilet dagelijks snel en gemakkelijk

Wanneer je je toilet dagelijks schoon houdt, ziet je toilet er altijd fris uit. Dit gaat gemakkelijk met bijvoorbeeld toiletblokjes. De toiletblokjes kun je (wanneer je inbouwreservoir hiervoor geschikt is) in een toiletblokhouder stoppen. Deze zorgen voor een hygiënische blauwe spoeling die bacteriën in het toilet doodt. Reinig daarnaast iedere dag de binnenkant van het toilet met een toiletborstel.

Bekijk alle toiletblokjes
Reinigen toilet

2. Reinig regelmatig je fontein en toilet grondig

Naast het dagelijks reinigen van het toilet is het belangrijk om het toilet regelmatig grondig schoon te maken. Dit kan met de Sealskin sanitairreiniger. Deze verwijdert hardnekkige kalkaanslag in het toilet, maar is ook geschikt voor andere sanitairproducten zoals de fontein. De sanitairreiniger van Sealskin is zowel geschikt voor de binnen- als buitenkant van de toiletpot. Neem de buitenkant van de pot, de bril, deksel en waterreservoir af met de reiniger, een warm sopje en een doekje. Borstel dan de binnenkant met een wc-borstel met wat sanitairreiniger goed schoon. Neem de buitenkant af met een droge doek en de grondige reiniging zit erop!

TIP! Spuit wat reinigingsmiddel in het toilet en laat de toiletborstel 10 minuten in de pot staan. Nu kan het reinigingsmiddel inwerken en wordt de toiletborstel ook meteen goed schoon.

369000109 - sealskin douchreiniger
Sealskin douchereiniger 0,75L 1 stuk

Let op bij het reinigen van een toilet met vuilafstotende laag

Heb je een toilet met vuilafstotende laag? Kijk dan uit met agressieve middelen, deze kunnen de vuilafstotende laag aantasten. Daarom raden we je aan om een milde reiniger te gebruiken. De Sealskin douchereiniger is uitermate geschikt hiervoor. Het klinkt misschien gek om een douchereiniger te gebruiken, maar dit reinigingsmiddel maakt je toiletpot wel goed schoon zonder de vuilafstotende laag aan te tasten. Wil je je toiletborstel reinigen, maar heeft je toilet een vuilafstotende laag? Maak dan in een los bakje, sommige toiletborstelhouder hebben een uitneembaar reservoir, een sopje met reinigingsmiddel en laat de borstel hier even in staan.

Heb je een toilet van Duravit met HygiëneGlaze? Deze vuilafstotende laag is geen oppervlakkig laagje, maar geïntegreerd in het keramiekglazuur. Het voordeel hiervan is dat de laag niet aangetast kan worden.

123000031007 - HMK R159
HMK R159 Tegel- en sanitairreiniger

3. Tips voor het schoonmaken van tegels en voegen

Naast het schoonmaken van het toilet is het ook belangrijk om de omgeving van het toilet schoon te houden. Reinig de tegels en voegen rondom het toilet met bijvoorbeeld de HMK tegel en sanitairreiniger. Het is een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel dat kalkaanslag, vuil, zeepresten van geglazuurde- en ongeglazuurde wand- en vloertegels, chroom, rvs, glas, enkele kunststoffen en aluminium in sanitaire ruimtes verwijderd. Zo worden bijvoorbeeld je sterk vervuilde voegen in de badkamer weer als nieuw en al je tegels en sanitair weer glanzend schoon.

TIP! Vergeet bij het schoonmaken van jouw toilet de deurklink, lichtschakelaar en spoelknop niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze onderdelen de meeste bacteriën bevatten van de hele toiletruimte. Een vochtige doek is hierbij voldoende.

Vraag advies en bekijk de producten

Ben je benieuwd naar de overige onderhoudsartikelen voor jouw toilet? Neem een kijkje tussen alle toiletreinigers in de webshop van Saniweb. Wil je zeker weten dat je de juiste producten kiest voor het onderhouden van jouw toilet? Vraag onze online specialisten om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!