Badonderhoud

1. Kies de afmeting die past bij jouw ruimte en gezinssituatie

Badonderhoud

Spoel het bad na iedere badsessie even schoon en droog het met een handdoek. Wanneer je het bad schoon spoelt na iedere badsessie voorkom je dat vuil en zeepresten zicht hechten aan het oppervlak. Aangezien het bad nog warm is kort na een badsessie, verwijder je het vuil een stuk gemakkelijker. Is het bad erg vies geworden? Laat dan een laagje heet water inclusief een scheutje schoonmaakazijn in het bad staan. Laat het sopje een kwartier inwerken en neem het af met een natte doek. Spoel het vervolgens af met water en droog het met een handdoek.

2. Reinig het bad regelmatig

Het is belangrijk om je bad regelmatig goed te reinigen. Hierdoor gaat hij jarenlang mee en ben je altijd verzekerd van een fris bad. Baden worden gemaakt van verschillende materialen. Ieder materiaal reageert verschillend op chemicaliën en sommige materialen hebben daarom een speciaal onderhoud nodig. Hieronder lichten we een aantal van deze materialen uit. Hierdoor ontdek je gemakkelijk wat jij nodig hebt voor het onderhouden van jouw bad.

 • Quaryl

  Quaryl is een mengsel van kwartszand en acryl. Een bad gemaakt van quaryl kan eenvoudig worden gereinigd omdat het bad poriënvrij en naadloos glad is.Voor het behoud van de glans is het belangrijk om het bad regelmatig te reinigen met een spons en vloeibaar reinigingsmiddel. Let op dat het reinigingsmiddel geschikt is voor kunststoffen zoals Acryl.

 • Acryl

  Ook Acryl kan het best worden gereinigd met een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Het is belangrijk om het bad niet te reinigen met agressieve, chloorhoudende en/of schurende schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het materiaal aantasten.

 • Plaatstaal

  Bij het reinigen van een plaatstalen bad is het van belang agressieve, chemische en schurende schoonmaakmiddelen te vermijden. Deze kunnen het materiaal aantasten. Gebruik voor het schoonmaken van een plaatstaal bad een neutraal oplosbaar schoonmaakmiddel en een zachte doek of spons. Na het reinigen is het belangrijk om het bad goed na te spoelen om eventuele resten te verwijderen. Droog het bad daarna goed na met een droge katoenen doek.

 • Solid surface

  Een bad gemaakt van solid surface is gemakkelijk in onderhoud. Bij dagelijks onderhoud vraagt het geen speciale verzorging. In het robuuste materiaal kunnen namelijk bijna geen vloeistoffen doordringen. Wanneer je het bad grondig wil reinigen kan er gebruik worden gemaakt van een zacht sponsje en een zachte schuurcrème. voorbeelden hiervan zijn Cif of Ajax. Daarnaast is de Sealskin sanitairreiniger is uitermate geschikt voor het reinigen van jouw solid surface bad.Badonderhoud

3. Een whirlpoolbad onderhouden?

Whirlpoolbaden vergen extra onderhoud. Er zijn speciale reinigers ontworpen die goed geschikt zijn voor deze baden. Een whirlpoolbad reinig je bijvoorbeeld met de SaniWow! whirlpool reiniger of de Sealskin whirlpool cleaner. Deze reinigers zorgen ervoor dat de kwaliteit van het whirlpoolsysteem wordt behouden. Hierdoor kun je jarenlang genieten van je whirlpool.

SaniWow! whirlpool reiniger Bekijk de Sealskin whirlpool cleaner


Badonderhoud

4. Vergeet niet de badkraan te reinigen

Ook je badkranen dien je regelmatig schoon te maken. Als je het bad dan toch aan het reinigen bent, neem dan ook gelijk de badkraan mee. Droog de badkraan na gebruik af met een handdoek en voorkom op deze manier kalkaanslag. De kraan en douchekop zijn daarnaast gemakkelijk te reinigen met de GROHclean van Grohe. Deze reiniger voorkomt en verwijdert kalk, vuil, vet en zeepresten.

Bekijk de GROHclean

Vraag advies en bekijk de producten

Ben je benieuwd naar de overige onderhoudsartikelen voor jouw bad? Neem een kijkje tussen alle reinigers in de webshop van Saniweb. Wil je zeker weten dat je de juiste producten kiest voor het onderhouden van jouw bad? Vraag onze online specialisten om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!

Bekijk al onze onderhoudsadviezen