Kosten badkamer: wat bepaalt het prijskaartje van een nieuwe badkamer?

Gemiddelde kosten nieuwe badkamer

De kosten beginnen doorgaans bij €2.000 en kunnen oplopen tot €15.000, met de keuze van materialen en de grootte van de badkamer als bepalende factoren. Over het algemeen ligt de prijs voor een standaard (basic) badkamer tussen de €2.000 en €4.000. Voor een meer luxe inrichting kunnen de kosten stijgen tot €4.000 - €8.000. Als je extra's zoals een stoomcabine, whirlpool of vloerverwarming toevoegt, kan het totaalbedrag oplopen naar €10.000 - €15.000, of zelfs meer. Hieronder geven we je een overzicht van de kosten per onderdeel van de badkamer:

Onderdeel Geschatte Kosten (€)
Toilet (toilet, drukplaat, inbouwreservoir) 400-800*
Badmeubel (meubelset, kraan en zijkast) 800-2000*
Bad/douche 1.000 - 3.000*
Verlichting 500 - 1.500*
Vloerverwarming 800 - 2.500*
Badkamermeubels 800 - 2.500*
Overige accessoires 300 - 1.000*

*Deze kosten zijn volledig afhankelijk van het merk en het materiaal sanitair dat je kiest. Een keramische wastafel is bijvoorbeeld duurder dan een wastafel van mineraalmarmer. Ook de grootte van je badkamer speelt hierin een belangrijke rol. Bij een grote badkamer kies je sneller een groter (en dus duurder) badmeubel en heb je meer tegels nodig.


Bespaartips voor een budgetvriendelijke badkamer

Met een beperkt budget zijn er enkele handige bespaartips bij het kopen van een nieuwe badkamer:

 • Opbouwkraan of inbouwkraan?
  Kies voor een opbouwkraan in plaats van een inbouwkraan om aanzienlijk te besparen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.
 • Inloopdouche of douchecabine?
  Een inloopdouche, bestaande uit één douchewand, is vaak voordeliger dan een douchecabine.
 • Douchebak of douchevloer?
  Ga voor een douchebak in plaats van een douchevloer om montagekosten te verminderen.
 • Tegels of stucen en verven?
  Hoewel tegels zorgen voor een hygiënische en onderhoudsvriendelijke badkamer, is stucen en verven een budgetvriendelijkere optie.

TIP! Overweeg een combinatie van betegelde natte delen en gestucte en geverfde overige delen om kosten te besparen bij de badkamerrenovatie.

 • Vergelijk sanitairprijzen
  Niet alle luxe badkamerproducten zijn per se duur. Er zijn merken die ontwerpen, fabriceren en controleren, wat resulteert in betaalbare, kwalitatief hoogwaardige producten. Voor meer informatie, bel onze sanitair experts (0416 - 791 005).
 • Kies complete toiletset of badmeubelset
  Bespaar door te kiezen voor complete toiletsets en badmeubelsets in plaats van losse onderdelen.
 • Zelf doen
  Zelf installeren kan veel geld besparen. Zelfs als je niet alles zelf kunt doen, kun je de aannemer assisteren met opruimen en andere taken, zoals het verwijderen van kastjes en tegels.
 • Kies een lokale aannemer
  Vermijd onnodige kosten door te kiezen voor een lokale aannemer in plaats van iemand die ver moet reizen.

Renoveren of een nieuwe badkamer?

Bij het overwegen van een badkamerverbetering heb je twee belangrijke opties: badkamer renoveren of een volledig nieuwe badkamer aanschaffen. Het renoveren van een bestaande badkamer biedt kosten besparende voordelen, waarbij je bepaalde elementen zoals tegels, sanitair, en verlichting vernieuwt zonder de gehele ruimte te herbouwen. Dit kan goedkoper zijn dan een complete nieuwe badkamer, en het behoudt de basisstructuur. Aan de andere kant biedt het kiezen voor een volledig nieuwe badkamer de mogelijkheid om een frisse start te maken met moderne ontwerpen en efficiëntere indelingen. Hoewel dit vaak duurder is, kan het resulteren in een badkamer die volledig aan je wensen voldoet en mogelijk waarde toevoegt aan je woning.


Nordic Classic

Ook met inloopdouche

De badkamer met inloopdouche is een populaire trend die veel gezocht wordt, en om goede redenen. Een inloopdouche voegt niet alleen een eigentijdse uitstraling toe aan de badkamer, maar biedt ook praktische voordelen. Het ontbreken van douchewanden en drempels creëert een ruimtelijk gevoel en vergemakkelijkt de toegankelijkheid.


Wat zijn de kosten inclusief montage?

De kosten van een nieuwe badkamer, inclusief montage, variëren en beginnen met een minimale montageprijs van €7.000. Deze prijs omvat alle basiswerkzaamheden, zoals het aanpassen van leidingwerk, betegelen en sanitairmontering. De totale kosten worden beïnvloed door het aantal vierkante meters, waarbij meer tegels leiden tot hogere kosten. Lees alles over het monteren van je badkamer op onze montageservice pagina.


Montageservice pagina

Laat een badkamerofferte maken!

Bij Saniweb bieden we de mogelijkheid om een offerte op maat te laten maken voor jouw nieuwe badkamer. Ons team staat klaar om samen met jou de ideale badkamer samen te stellen die voldoet aan jouw wensen en budget. Ga naar onze offertepagina voor meer informatie.


Hulp nodig bij het bepalen van de kosten van een nieuwe badkamer? Saniweb helpt je!

Wil je graag een inschatting van de kosten voor jouw badkamer of heb je advies nodig? De online adviseurs en de klantenservice (bel 0416 - 791 005) staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij maken van de juiste keuzes.