Kosten badkamer: wat bepaalt het prijskaartje van een nieuwe badkamer?

Kosten van nieuw sanitair

De prijs van de producten in de badkamer hangt geheel af van je wensen en je budget. Over het algemeen geldt dat de prijs van de producten van een standaard (basic) badkamer tussen de €2000 en €4000 liggen. Voor een wat luxere badkamer kom je al snel uit op €4.000 - €8.000 voor het interieur van je badkamer. En wanneer je kiest voor nog meer extra’s zoals een stoomcabine, whirlpool of vloerverwarming, kan het bedrag zelfs oplopen naar €10.000 en €15.000 of soms zelfs ver daarboven. In de tabel hieronder geven we je een overzicht van de badkamer kosten:

Sunshower Pure Sunshower Pure XL Sunshower Duo Sunshower Solo Sunshower Combi Sunshower Deluxe
Infrarood Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Zonlicht (UV-straling) Nee Nee Nee Nee Ja Ja
Formaat Half body Full body Full body Full body Full body Full body
Montage Inbouw Inbouw Inbouw Opbouw hoek Opbouw hoek Inbouw
Afmetingen 20x62x10 cm 20x125x10 cm 20x62x10 +
20x32x10 cm
20x125x18 cm 30x145x23 cm 32x187x16,5 cm

Bespaartips voor een goedkope badkamer

Heb jij een klein budget? Dan kun je wel een aantal handige bespaartips gebruiken bij het kopen van een nieuwe badkamer:

 • Opbouwkraan of inbouwkraan?
  Een inbouwkraan is een stuk duurder dan een opbouwkraan. Wanneer je voor een opbouwkraan kiest, bespaar je dus al een aanzienlijk bedrag, terwijl dit ook een mooi product is voor in je badkamer.
 • Inloopdouche of douchecabine?
  Omdat een inloopdouche vaak uit één douchewand bestaat, is deze vaak een stuk goedkoper dan een douchecabine.
 • Een douchebak of douchevloer?
  Een douchebak is vaak goedkoper dan een douchevloer omdat dit veel scheelt qua montage kosten.
 • Tegels of stucen en verven?
  Wanneer je kiest voor tegels ben je verzekerd van een hygiënische badkamer die gemakkelijk te onderhouden is. Het is echter goedkoper om je badkamer te stucen en te verven. Dit is een goedkopere, maar minder hygiënische oplossing.

TIP! Wel kun je ervoor kiezen om de delen die nat worden te betegelen en de rest te stucen en te verven. Dit kan veel geld besparen bij de verbouwing van je badkamer.

 • Vergelijk de prijzen van sanitair
  Niet alle luxe badkamerproducten zijn per definitie duur. Zo zijn er namelijk ook veel merken die het ontwerpen, fabriceren en controleren in eigen hand houden. Hierdoor kunnen de producten tegen een lagere prijs worden gemaakt en ben je toch verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product. Wil je hier meer over weten? Laat je dan telefonisch helpen door onze sanitair experts (0416 - 791 005)
 • Kies een complete toiletset of een badmeubelset
  Je bespaart geld wanneer je kiest voor een complete toiletset i.p.v. dat je alle onderdelen los aanschaft. Ditzelfde geldt voor een compleet badkamermeubel.
 • Zelf doen
  Je kunt een hoop geld besparen wanneer je zelf je badkamer plaatst. Dit is echter niet voor iedereen mogelijk. Wel kun je al veel geld besparen wanneer je de aannemer meehelpt met bijvoorbeeld rommel op te ruimen en eventuele andere werkzaamheden. Ook het verwijderen van kastjes en tegels kun je goed zelf doen. Dit zal je veel geld besparen.
 • Kies een lokale aannemer
  Wanneer je een aannemer kiest die aan de andere kant van Nederland woont en twee weken op en neer moet reizen, zul je onnodig veel betalen. Kies daarom voor een lokale aannemer en bespaar hierdoor indirecte kosten.

Krijg advies van onze online adviseurs

Wil je graag een inschatting van de kosten voor jouw badkamer of heb je advies nodig? De online adviseurs en de klantenservice (bel 0416 - 791 005) staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij maken van de juiste keuzes.