Elektrische radiator

Een elektrische radiator warmt een interne vloeistof op waardoor de ruimte binnen mum van tijd heerlijk verwarmd is. Dit is een ideale uitkomst wanneer je niet beschikt over een aansluiting voor een centrale verwarming in de ruimte. Een elektrische verwarming is een systeem op zich en geeft dezelfde aangename warmte af als een radiator op de centrale verwarming. Saniweb biedt verschillende stijlvolle exemplaren die de badkamer een aangename temperatuur geven. Ben je benieuwd naar dit assortiment? Lees dan verder of bekijk de producten direct in de webshop.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De voordelen van een elektrische radiator

Een elektrische radiator in de badkamer heeft verschillende voordelen. Zo zijn elektrische radiatoren gemakkelijk te plaatsen, verwarmen ze de ruimte snel en is het eenvoudig om alleen specifieke ruimtes op te warmen. Heb je bijvoorbeeld een zolderkamer of een ruimte waar de leidingen voor de centrale verwarming niet aanwezig zijn? Dan biedt een elektrische radiator de uitkomst. Ook waar bestaande radiatoren onvoldoende warmte geven kan een elektrische verwarming in de badkamer als aanvulling dienen. Daarnaast is een elektrische verwarming extra eenvoudig te plaatsen. Waar verschillende moderne badkamers over een handdoekradiator beschikken, hebben de meeste oudere huizen deze nog niet. Het plaatsen van zo'n radiator is alleen nog een hele klus. Vaak moeten er leidingen worden verlegd waardoor het lastig is om deze aanpassing te doen in een bestaande badkamer. Een elektrische radiator kan dan een uitkomst zijn. Deze is namelijk eenvoudig te plaatsen in bestaande ruimtes en hoeft niet aangesloten te worden op een ketel.

De kosten van een elektrische radiator

Waar veel mensen verwachten dat elektrische radiator met thermostaat veel duurder is, hoeft dit niet altijd zo uit te pakken. Een elektrische radiator is zuinig ten opzichte van een centrale verwarming. Met elektrische radiatoren in huis is het namelijk mogelijk om alleen specifieke ruimtes te verwarmen wanneer je deze gebruikt. Dit kan zelfs kosten besparen omdat in dit geval niet het hele huis opgewarmd wordt. Met een elektrische radiator verbruik je over het algemeen meer elektriciteit dan gemiddeld, maar deze verwarming brengt de ruimte sneller op temperatuur dan de traditionele radiator. Hierdoor hoef je niet de hele nacht door te stoken om 's ochtends een warme badkamer tot je beschikking te hebben. Je zet simpelweg de radiator aan wanneer je onder de douche stapt en je handdoek is warm zodra je klaar bent.

Bekijk onze producten

Wil je een elektrische radiator kopen of wil je meer inspiratie opdoen? Dan ben je bij Saniweb aan het juiste adres. Bekijk alle badkamer radiatoren in de webshop van Saniweb en profiteer direct van een uitgebreid assortiment, een scherpe prijs en een snelle levering. Heb je vragen over de verwarmingen van Saniweb of hulp nodig bij jouw keuze? De online adviseurs van Saniweb staan altijd voor je klaar en helpen je hier graag bij. Wil je je badkamer meer stijl geven? Ga dan voor een mooie radiator. Bekijk nu ook ons volledig assortiment designradiatoren.