Doucheset

Een glijstangset bestaat uit een handdouche, doucheslang en een glijstang, een hoogte verstelbare houder voor de handdouche.

Glijstangen komen meestal in 2 verschillende maten, rond de 60 en rond de 90cm.

Er zijn diverse sets in alle prijsklassen, met douches in de meest uiteenlopende maten en verschillende straalsoorten, van zachte regendouches tot stevige massagestralen.

De verschillende douchestangen

De ene douchestang is de andere niet: er zijn verschillende soorten douchestangen verkrijgbaar. Het belangrijkste verschil is de maat van de stang. De douchestangen zijn in twee maten verkrijgbaar: ongeveer 60 centimeter en ongeveer 90 centimeter. Deze maten bepalen hoe ver je de douchekop omhoog en omlaag kunt schuiven. Voor lange mensen of gezinnen met kleine kinderen is een langere douchestang een slimme investering. Daarnaast is er ook verschil in de designs van de stangen. Kies bijvoorbeeld uit een rond of juist een meer vierkant design.

Het voordeel van een douchestang in een complete set

Bij de aanschaf van een douchestang kan het soms lastig zijn om te bepalen welke variant het beste is voor jouw badkamer en of deze wel past bij de handdouche, slang en houder. Wanneer je kiest voor een complete doucheset, weet je zeker dat de onderdelen bij elkaar passen en je geen belangrijke dingen mist. Zo kun je kiezen voor een set die goed aansluit bij jouw voorkeuren en sta je binnen de kortste keren weer te genieten van je dagelijkse opfrisbeurt.