XL Tegels, voor iedere ruimte

XL Tegels, voor iedere ruimte

6 maart 2023

Ze geven iedere ruimte een chique, stijlvolle en ruimtelijke uitstraling; dé XL tegels. Grote tegels geven de badkamer niet alleen een strakke uitstraling, maar ze zijn ook nog eens heel praktisch. Het is nu een echte trend geworden die we niet snel meer zien verdwijnen. Bij Saniweb hebben we een ruim aanbod aan grote tegels, voor op de vloer maar ook voor tegen de wand!

Ga voor een ruimtelijk gevoel

Door het werken met grote tegels in de badkamer lijkt de ruimte groter. Dit komt doordat je bij grote tegels minder voegen en naden ziet. De wand of vloer oogt rustiger dan wanneer je een druk lijnenspel van voegen ziet. Hierdoor creëer je een oase aan rust in de badkamer, ideaal!

Tip: wist je dat je eenvoudig zelf de badkamer, keuken of het toilet kunt voegen na het betegelen? Volg het stappenplan van Saniweb.

Terratinta donker grijs
Vloertegel Terratinta Betontech 60x60cm Antracite Matt Gerectificeerd
Donkergrijze tegels Saniweb
Vloertegel Terratinta Betontech 60x60cm Grey Matt Gerectificeerd

Niet alleen voor in de badkamer

XL tegels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten. Saniweb biedt een ruim assortiment grote tegels aan, zodat er altijd een formaat is die perfect in jouw badkamer past. Heb je een vloertegel gezien, maar wil je deze liever als wandtegel gebruiken? Geen probleem, wij verkopen veel tegels ook in een andere maat. Zo kun je de tegel die je op de vloer wil ook doortrekken op de muren, maar toch met een iets ander patroon. Deze tegels zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende formaten, ze kunnen gelegd worden door heel het huis. Dus beperk je niet alleen tot de badkamer, maar trek XL tegels door in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken.

Vloer_groen
wantegels_blauw

Spelen met formaten

Er kan ook gespeeld worden met verschillende formaten in een woonruimte. Dit is een geweldige manier een gevoel van diepte en textuur te creëren. Een manier om te spelen met verschillende formaten tegels is om grote vloertegels te combineren met kleinere wandtegels. Dit kan bijvoorbeeld door grote rechthoekige tegels te gebruiken op de vloer en kleinere vierkante tegels op de wanden. Hierdoor ontstaat er een mooi contrast tussen de vloer en de wanden en kan de badkamer er ruimer uitzien.

Een andere manier om te spelen met verschillende formaten tegels is om in patronen te werken. Zo kan men bijvoorbeeld een visgraatpatroon creëren met rechthoekige tegels of een blokpatroon met vierkante tegels.

badkamer
Vloertegel Terratinta Kos 90x90x1 cm Moln 1,62 M2

Luxe en klasse: grote marmeren tegels

Grote tegels in de badkamer zijn een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een stijlvolle look. Om hier nog meer klasse en luxe aan toe te voegen kun je kiezen voor grote marmeren tegels. Hiermee krijg je een hotel chique uitstraling in de badkamer. Maar waarom zou je nou kiezen voor een grote tegel in marmer? Hoe groter de tegel, hoe beter de aderen zichtbaar zijn. Daarnaast is marmer al een druk patroon van zichzelf, het is daarom rustiger als je zo min mogelijk naden hebt.

Bij grote marmeren tegels denk je al snel aan zwart of witte tegels. Maar vergis je niet, marmeren tegels komen voor in allerlei kleuren. Voeg grote marmeren tegels in het blauw of groen toe aan de badkamer om een speels en uniek effect te creëren. Het is daarbij belangrijk om na te denken over de voegkleur die past bij de kleur tegel. Kies er bij een witte marmeren tegel voor om de voegkleur in de kleur van de aderen te nemen. Bij een groene marmeren tegel is het belangrijk om te kiezen voor een neutrale voegkleur, zoals beige of zand.

Xl tegels marmer
Vloertegel Imola The Room 60x120x0,9 cm Grey Roots 2,88 M2

Combineer er op los!

Grote tegels kunnen heel goed gecombineerd worden met decortegels om een unieke en persoonlijke uitstraling aan de badkamer te geven. Decortegels zijn tegels met een speciaal patroon, reliëf of kleur die de badkamer kunnen verlevendigen en accentueren.

Een populaire manier om grote tegels te combineren met decortegels is door de decortegels te gebruiken als accenten op een muur of in de douche. Dit kan bijvoorbeeld door een band van decortegels horizontaal of verticaal door de badkamer te plaatsen. Hierdoor ontstaat er een mooie afwisseling tussen de grote tegels en de decoratieve accenten. Het is belangrijk om te zorgen dat de decortegels goed passen bij de kleur en stijl van de grote tegels om een harmonieus geheel te creëren.

Tip: kijk voor meer inspiratie over decortegels een op onze decortegels inspiratiepagina!

decortegels

Alle voordelen en nadelen op een rijtje

Hier zijn enkele voordelen en nadelen van XL tegels:

Voordelen:

  • Weinig onderhoud: XL tegels zijn onderhoudsvrij en gaan veel langer mee dan bijvoorbeeld laminaat. De tegels krassen niet snel en hebben daarom een lange levensduur.
  • Vloerverwarming: Deze tegels zijn goed te combineren met vloerverwarming. Iets wat je steeds vaker ziet terugkomen in de badkamer!
  • Minder voegen: Door de grootte van deze tegels hoef je minder te voegen. Dit betekent dat het leggen van deze tegel een stuk minder moeilijk is. Ook is het onderhoudsvriendelijk, omdat je minder voegen hoeft schoon te maken. Daarentegen is het wel belangrijk dat de vloer of wand goed geëgaliseerd is.
  • Minder tegels: Zoals de naam al zegt, XL tegels, zijn dit grote tegels. Hierdoor heb je minder tegels nodig om de vloer of wand te bedekken.

Nadeel:

  • Het gewicht: Er zijn echter ook enkele nadelen aan grote tegels. Zo zijn ze zwaarder en dus lastiger te hanteren dan kleinere tegels, wat kan leiden tot hogere installatiekosten. Bovendien zijn grote tegels minder flexibel in het ontwerp van de badkamer, omdat ze moeilijker op maat gemaakt kunnen worden dan kleinere tegels.
Wantegel
Vloertegel Terratinta Betonmetal 60x120x0,9 cm Copper 1,44 M2
grijze vloertegels

Grote tegels kopen bij Saniweb

Al met al kunnen grote tegels een mooie toevoeging zijn aan de badkamer en een eigentijdse uitstraling geven. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de voor- en nadelen en te overleggen met een professional voordat je beslist om grote tegels te installeren. Bekijk ons ruime assortiment eenvoudig in onze webshop. Daarnaast profiteer je van een scherpe prijs en wordt je product gratis thuisbezorgd (bij bestellingen boven €50) op een moment dat het jou uitkomt. Heb je hulp nodig voor het kiezen van de producten? Vraag dan een van onze online adviseurs om hulp, zij helpen je graag!

6 maart 2023

Bijpassende producten

Vloertegel Terre d'Azur Granito 40x40x1,4 cm Beige / Bruin 1M2
Vloertegel Terre D'Azur Granito 40x40cm Beige / Bruin
star star star star star star star star star star 4 reviews
Adviesprijs 22,00
prijs 15,83
clock Leverbaar
Vloertegel CTC Beton 90x90 cm Donker Grijs 1,62 M2
Vloertegel Saqu Concrete Collection 90x90cm Donker Grijs Gerectificeerd
star star star star star star star star star star 7 reviews
Adviesprijs 59,26
prijs 41,35 per m2
clock Leverbaar
Vloertegel Terratinta Kos 90x90x1 cm Sand 1,62 M2
Adviesprijs 86,42
prijs 80,25 per m2
check-circle Snel leverbaar