Visgraat vloer

Visgraat vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe tegelvloer? Dan zijn er vele materialen, kleuren en trends waar je uit kunt kiezen. Eén van de mogelijkheden waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, is een tegelvloer met visgraatmotief. Deze populaire legmethode zorgt direct voor een gezellige sfeer in de ruimte. Lees hier hoe je met tegels een mooie, klassieke visgraat vloer aan kunt leggen voor een elegante look.

Wat is een visgraat vloer?

Een visgraat vloer is een legmethode waarbij de vloer in een visgraatpatroon wordt gelegd. Een visgraat vloer zorgt voor sfeer en karakter in de ruimte. De breedtes en lengtes van de tegels kunnen variëren zoals ook de uitstraling van de stroken. Voor ieder wat wils!

+
Tegelstroken Fioranese Oaken 15,1x75cm Bruciato Gerectificeerd
+
Vloertegel Terratinta Betonstil 10x70cm Duet Light

Houtlook visgraat vloeren

De meeste visgraat vloeren hebben een prachtige houtlook. Houten visgraat vloeren vinden hun oorsprong een paar eeuwen geleden in oude en statige huizen. Een klassiek plaatje dat voor veel mensen nog steeds dient ter inspiratie voor hun moderne inrichting. Omdat hout kwetsbaar is en onderhoud vraagt, is het niet voor iedereen het meest geschikte materiaal voor de vloer. Een mooi alternatief zijn keramische houtlook tegels. Keramische tegels gaan lang mee en vragen weinig onderhoud. Waar je hout regelmatig moet oliën en alleen met speciale zepen en weinig water schoon mag maken, ben je met dit type tegels snel klaar. Deze vind je in onze webshop. Deze tegels zien eruit als echt hout, zijn bijzonder geschikt om een visgraat tegelvloer mee aan te leggen en bieden een warme sfeer in huis.

Visgraat PVC vloer

Een andere onderhoudsvriendelijke en sterke optie voor een visgraat vloer is de plak PVC visgraat vloer. PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en ook nog eens vochtbestendig. Hierdoor kan je zelfs een visgraat vloer in je badkamer of toilet toepassen. Door het leggen van een PVC vloer met visgraatmotief zorg je voor een unieke, luxe en speelse uitstraling.

+
+

Het effect van visgraat vloeren

Het formaat tegel dat je kiest voor een visgraat patroon gaat meestal samen met de afmetingen van de ruimte. In een kleine kamer staan kortere en smallere tegels mooier, terwijl in een grotere kamer langere en bredere tegels goed passen. Bij Saniweb kun je kiezen uit verschillende merken en series die zich onderscheiden door onder andere de kleuren en het uiterlijk van de tegel. Sommige hebben een duidelijke houtnerf waar andere juist een fijne structuur hebben. Bepaal zelf wat je mooi vindt en wat bij jouw interieur past.

+
Tegelstroken Fioranese Oaken 15,1x75cm Naturale Gerectificeerd
+

Ben je op zoek naar inspiratie?

Wil je graag meer inspiratie opdoen op het gebied van visgraat vloeren in je badkamer, toilet of keuken? Bekijk dan ons assortiment keramische parket in de webshop. Veel van deze houtlook tegels kun je in een visgraat motief leggen.

Keramisch parket
Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op