Visgraat vloer

Visgraat vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe tegelvloer? Dan zijn er vele materialen, kleuren en trends waar je uit kunt kiezen. Eén van de mogelijkheden waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, is een tegelvloer met visgraatmotief. Deze populaire legmethode zorgt direct voor een gezellige sfeer in de ruimte. Lees hier hoe je met tegels een mooie, klassieke visgraatvloer aan kunt leggen voor een elegante look.

Wat is een visgraatvloer?

Een visgraatvloer is een bepaalde legmethode waarbij de vloer in een visgraatpatroon wordt gelegd. Een visgraatvloer zorgt voor sfeer en karakter in de ruimte. De breedtes en lengtes van de tegels kunnen variëren zoals ook de uitstraling van de stroken. Voor ieder wat wils!

Houtlook visgraatvloeren

De meeste visgraatvloeren hebben een prachtige houtlook.Houten visgraatvloeren vinden hun oorsprong een paar eeuwen geleden in oude en statige huizen. Een klassiek plaatje dat voor veel mensen nog steeds dient ter inspiratie voor hun moderne inrichting. Omdat hout kwetsbaar is en onderhoud vraagt, is het niet voor iedereen het meest geschikte materiaal voor de vloer. Een mooi alternatief zijn keramische houtlook tegels. Keramische tegels gaan lang mee en vragen weinig onderhoud. Waar je hout regelmatig moet oliën en alleen met speciale zepen en weinig water schoon mag maken, ben je met dit type tegels snel klaar. Deze vind je in onze webshop. Deze tegels zien eruit als echt hout, zijn bijzonder geschikt om een visgraatvloer mee aan te leggen en bieden een warme sfeer in huis.

Het effect van visgraatvloeren

Het formaat tegel dat je kiest voor een visgraat patroon gaat meestal samen met de afmetingen van de ruimte. In een kleine kamer staan kortere en smallere tegels mooier, terwijl in een grotere kamer langere en bredere tegels goed passen. Bij Saniweb kun je kiezen uit verschillende merken en series die zich onderscheiden door onder andere de kleuren en het uiterlijk van de tegel. Sommige hebben een duidelijke houtnerf waar andere juist een fijne structuur hebben. Bepaal zelf wat je mooi vindt en wat bij jouw interieur past.

Ben je op zoek naar inspiratie?

Wil je graag meer inspiratie opdoen op het gebied van visgraatvloeren in je badkamer, toilet of keuken? Bekijk dan ons assortiment keramische parket in de webshop. Veel van deze houtlook tegels kun je in een visgraat motief leggen.

Keramisch parket
Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op