5 tips voor raamdecoratie in de badkamer

5 tips voor raamdecoratie in de badkamer

Met raamdecoratie in de badkamer houd je inkijk weg en kleed je bovendien de ruimte aan. Een raam zorgt voor een lichte en ruimtelijke badkamer en maakt het een heerlijke plek om te ontspannen. Heb je daarnaast een vensterbank bij het raam? Dan kun je deze gebruiken om de badkamer gezellig mee te maken. Je creëert zo een knusse en huiselijke sfeer tijdens je welverdiende relaxmoment.

5 tips voor raamdecoratie in de badkamer

 • 1. Shutters voor sfeer
  Houten shutters voor het raam hebben een aantal voordelen. Het houten materiaal zorgt voor een warme sfeer in de badkamer. Bovendien kun je ze verstellen en zo spelen met het licht. Als je ’s avonds licht in de badkamer aan hebt, dan sluit je de shutters. Maar overdag verstel je ze zo dat het licht van buiten naar binnen komt en je geen inkijk hebt. Shutters kun je ook naar binnen openklappen, waardoor het raam helemaal vrij is wanneer je dat wilt. Ze zijn vochtbestendig en daarom een goede oplossing voor de badkamer.

 • 2. Jaloezieën tegen inkijk
  Voor jaloezieën geldt hetzelfde als voor shutters: door ze te verstellen speel je met het licht. Badkamerjaloezieën zijn behandeld met een waterbestendige kunststof laag die de lamellen geschikt voor de badkamer maakt. Het verschil met shutters is het koord waar de lamellen van de jaloezie mee bevestigd zijn. Bij een shutter is dat een frame wat een andere uitstraling geeft.

 • 3. Rustgevend groen in de badkamer
  De badkamer is bij uitstek de plek om plantjes als decoratie te gebruiken. De vochtige ruimte is geschikt voor het fleurige groen dat je badkamer een natuurlijke en rustgevende uitstraling geeft. Van grote, tropische planten tot gezellige vetplantjes, alles is mogelijk om je badkamer op te vrolijken. Lees hier welke planten geschikt zijn voor jouw badkamer.
 • 4. Kaarsjes: romantisch en decoratief
  Ook met kaarsjes kun je de vensterbank gezellig aankleden. Denk aan theelichtjes in een houder, kaarsen in een standaard, maar ook kleurige kaarsenhouders die van zichzelf voor een vrolijke decoratie zorgen.

 • 5. Decoratieve flesjes of zeepjes bij elkaar
  Heb je veel verzorgingsproducten in mooie flessen of potten? Of heb je mooie zeepjes of leuke, gekleurde potjes of vaasjes? Zet ze bij elkaar op een dienblaadje als stijlvolle decoratie op de vensterbank. Of kies voor een leuk rieten mandje en gebruik dit als opbergmandje voor je gastenhanddoeken.

Kleed je badkamer aan met raamdecoratie

Laat je inspireren en bekijk onze producten op de website van Saniweb. In ons uitgebreide assortiment accessoires vind je allerlei producten om van jouw badkamer een sfeervolle ruimte te maken.

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op