Tegels als eyecatcher

Tegels als eyecatcher

29 januari 2020

Ben jij op zoek naar iets om jouw interieur echt uniek te maken? Overweeg dan eens om bijzondere, opvallende tegeltjes toe te voegen aan jouw interieur. Of het nu een complete wand, strook op de muur of op de vloer is: tegeltjes met een leuk patroontje zorgen voor een warme en gezellige sfeer in de ruimte. Tegeltjes komen in allerlei vormen, patronen, kleuren en maten. Lees er hieronder meer over en laat je inspireren.

Portugese tegels

Portugese tegels hebben een speels en authentiek karakter. Wanneer je wel eens in Portugal bent geweest, zie je deze verouderde look overal terug op kerken en gebouwen. Portugese tegels zijn sierlijk en bovendien verkrijgbaar in tal van patronen en kleuren. Omdat iedere tegel een uniek patroon heeft, is deze gemakkelijk te combineren. Je kunt de patronen in elkaar laten overlopen of juist niet. Het fijne hieraan is dat je je creativiteit de vrije loop kan laten. Je gaat bijvoorbeeld voor een kleurrijk design met een gele, rode en blauwe tegel of kiest juist voor een wat neutralere kleur en patroon in een bruin of grijstint. Van wat voor stijl jij ook houdt, met het uitgebreide aanbod Portugese tegels vind jij ongetwijfeld iets wat je bevalt.

afbeelding-blog-sw-tegels-1
afbeelding-blog-sw-tegels-2
Portugese vloertegel Fioranese Cementine Retro 20x20cm Retro 1 Gerectificeerd

Mozaïek

Mozaïektegels geven jouw badkamer of toiletruimte een unieke, retro en vrolijke uitstraling. Mozaïektegels zijn vaak klein en vierkant, gemaakt van glas, natuursteen, keramiek en kiezels. De tegels zijn verkrijgbaar in felle kleuren, maar ook in pasteltinten als jij van een wat rustiger geheel houdt. Afhankelijk waar jij van houdt, ga je voor een matte of juist glanzende afwerking. Je vormt een mooi contrast door vrolijke mozaïektegels te combineren met effen tegels of een effen wand. Omdat mozaïektegels verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende soorten kleuren, materialen en designs vind jij altijd een tegel die perfect bij jouw badkamer en interieurwensen aansluit.

afbeelding-blog-sw-tegels-3
afbeelding-blog-sw-tegels-4

Terazzo tegels

Terrazzo tegels zijn een trend op het gebied van keramische tegels. Deze tegels hebben een kleurrijke en vooral ook decoratieve uitstraling. Met deze tegels creëer je een luxe en mediterrane sfeer in de ruimte. Je ziet Terrazzo tegels steeds vaker in interieurs voorkomen, zowel op de wanden als op de vloer. Het uiterlijk van de tegels is vrij druk, door deze tegels met een effen tegel te combineren creëer je rust. Daarnaast zorg je hiermee ook voor een opvallend accent in je ruimte omdat de aandacht naar de Terrazzo tegels getrokken wordt.

afbeelding-blog-sw-tegels-9

Visgraat

Het visgraat motief zie je steeds vaker terug komen in hedendaagse interieurstijlen. Dit motief zorgt voor een artistieke en speelse uitstraling. Visgraat tegels zie je vaak op de vloer terugkomen maar is zeker ook zeer geschikt om een wand net dat beetje extra lef te geven. Langwerpige smalle tegels of metro tegels zijn zeer geschikt voor het creëren van het visgraat motief op je wand. Tegel bijvoorbeeld de wand achter je badkamermeubel in visgraat motief, dit zorgt voor een trendy en speels resultaat. Wil jij graag het visgraat motief terug laten komen op de vloer in je interieur? Dan is een PVC vloer met visgraat motief een goede optie, PVC heeft een natuurgetrouwe houtlook en zorgt voor een warme uitstraling.

afbeelding-blog-sw-tegels-11
afbeelding-blog-sw-tegels-12

Hexagon

Ook Hexagon tegels zijn een perfecte aanvulling voor jouw interieur en voegen veel sfeer toe. Het zeshoekige design van de Hexagon tegel is erg elegant en stijlvol. Omdat de vorm al vrij opvallend is, volstaat een effen tegeltje om een serene uitstraling te creëren in bijvoorbeeld jouw badkamer. De voegen spelen hierbij ook een rol: wanneer deze dezelfde kleur als de Hexagon tegels hebben, oogt de ruimte ook wat rustiger. Om een wat speelser effect te kiezen combineer je een effen Hexagon tegel met een aparte decortegel of een tegel met een vrolijk kleurtje. De Hexagon tegel is beschikbaar in verschillende formaten, daardoor kies jij precies voor wat aansluit bij jouw smaak.

afbeelding-blog-sw-tegels-5
afbeelding-blog-sw-tegels-6
Mozaïek tegel Terratinta Betonstil Hexa Mix 31,6x31,6cm Hexa Wild Sage 10 ST

Spaanse tegels

Spaanse tegels zijn origineel vormgegeven en zorgen voor een warme sfeer in jouw badkamer. Met Spaanse tegels waan jij je in een heerlijke badkamer in Barcelona of Madrid. Spaanse tegels zijn vaak grillig van vorm, waardoor ze een natuurlijke look creëren in jouw badkamer. Barstjes en oneffenheden zijn niet ongewoon, wat bijdraagt aan de authentieke Mediterraanse sfeer. Spaanse tegels zijn verkrijgbaar met bijzondere patronen, in een effen kleur of juist een opvallend fel tintje met een bijzondere structuur. Je kunt zo creatief zijn als je wilt en combineren naar hartenlust, zowel met vloer- als wandtegels in de Spaanse stijl.

afbeelding-blog-sw-tegels-7
Spaanse wandtegel L'Antic Nazari 11,5x11,5cm Fes
afbeelding-blog-sw-tegels-8
Spaanse wandtegel L'Antic Nazari 11,5x11,5cm Ifrane

Bekijk onze producten

Ben jij benieuwd naar ons assortiment tegels voor in de badkamer? Bekijk dan op je gemak alle producten. Van rustige, effen, vierkante tegeltjes tot zeshoekige tegels in alle kleuren van de regenboog: bij ons vind je voor elke smaak een passend tegeltje.

29 januari 2020 | Categorieën: Ruimtes, Tegelinspiratie

Bijpassende producten

Mozaïek Terre d'Azur Epoca 28x30x- cm Grijs Decor 1ST
Mozaïek tegel Terre D'Azur Epoca 30x28cm Grijs Decor
Adviesprijs 44,00
prijs 33,33
clock Leverbaar
Mozaïek Terratinta Betonstil 31,6x31,6x0,4 cm Hexa Rosy Blush 10ST
Mozaïek tegel Terratinta Betonstil Hexa Mix 31,6x31,6cm Hexa Rosy Blush 10 ST
star star star star star star star star star star 1 reviews
Adviesprijs 310,00
prijs 290,00
clock Leverbaar
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15 cm lemon sorbet 0,46M2
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15cm lemon sorbet
star star star star star star star star star star 21 reviews
Adviesprijs 102,17
prijs 100,00 per m2
check-circle Snel leverbaar
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15 cm green echo 0,46M2
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15cm green echo
star star star star star star star star star star 21 reviews
Adviesprijs 102,17
prijs 100,00 per m2
check-circle Op voorraad
Mozaïek L Antic Colonial  Paradise 27,2x29,2x0,8 cm Arrow Gris 1 ST
Mozaïek tegel L'Antic Paradise 29,2x27,2cm Arrow Gris
Adviesprijs 28,00
prijs 22,00
clock Leverbaar