Hexagon tegels combineren

Hexagon tegels combineren

Hexagon tegels zijn zeshoekige tegeltjes, die voor een bijzondere en speelse uitstraling in de ruimte zorgen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de hele vloer of wand te betegelen met deze tegels. Een andere optie is om de hexagon tegels op een subtiele manier terug te laten komen, zodat deze nog beter tot hun recht komen. Wij vertellen je graag hoe je deze tegels het beste kunt combineren. Lees verder en ontdek onze aanraders!

Laat de tegels op een subtiele manier terugkomen

Er wordt vaak gekozen om de hexagon tegel op een subtiele manier terug te laten komen. Wanneer je zowel de vloer als de wand volledig betegeld met hexagon tegels oogt de ruimte al snel te druk. Kies er daarom voor om enkel gedeeltes in de ruimte te betegelen met hexagon tegels. De overige delen kun je het beste opvullen met een effen en rustige kleur, zodat de tegels perfect tot hun recht komen.

+
Mozaïek wandtegel Terre D'Azur Epoca 30x28cm Ivoor Decor

Doorlopen van vloer naar wand

Een van de populaire mogelijkheden is om de tegels door te laten lopen van de vloer naar de wand. Hiermee creëer je eenheid in de ruimte en dit zorgt voor een uniek effect. Zorg er in dit geval wel voor dat je de wand waar geen hexagon tegels geplaatst zijn een effen kleur geeft. Hierdoor komen de hexagon tegels het beste tot hun recht.

Ga voor gekleurde tegels

De hexagon tegel kun je goed gebruiken om kleur toe te voegen in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een mooi patroon met gekleurde tegels op je vloer. Ook kun je enkele gekleurde hexagon tegels op de wand plaatsen. Maak je ruimte helemaal af door accessoires in dezelfde kleur toe te voegen.

Tip: Wil je de tegels goed op laten vallen? Kies dan bij gekleurde tegels voor een witte voeg, zodat de kleuren nog beter opvallen. Wanneer je voor een witte hexagon tegel kiest, zorgt een zwarte voeg juist voor een mooi contrast.

Creëer een bijzonder patroon

Met de hexagon tegels kun je enorm veel patronen creëren. Met deze patronen geef je een bepaalde sfeer aan de ruimte. Ook kun je de ruimte hierdoor ruimtelijker maken. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een patroon met banen in de breedte, zal de ruimte ook een stuk breder ogen. Stroken in de lengte zorgt ervoor dat de ruimte langer lijkt. Ook op de muur is dit het geval: je creëert nu een optisch hogere of bredere ruimte.

+
+

Bekijk de producten en laat je inspireren!

Bekijk hier alle hexagon tegels van Saniweb. Heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag onze online adviseurs om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van de keuze. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op