Creatief met tegels

Creatief met tegels

17 juni 2022

Tegels zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Ga jij voor blauw? Geel? Groen of paars? Of kies je voor een chique marmer look of veilig wit. Daarnaast zijn er ook nog tal keuzes in formaten en vormen. Zo hebben wij tegels van 120x120cm maar ook 15x15cm of kleinere accent tegeltjes. Ook is er keuze in de vorm van de tegels. Kies jij voor een hexagontegel? Visgraattegel? Vierkant of rechthoekig? Mozaiek, pebbles of kiezels?

Aan keuze in tegels geen gebrek. Maar met wat creativiteit tover je zelfs met standaard witte tegels je badkamer om tot een feestje. En om je wat inspiratie te bieden hebben wij hier de leukste tips op een rijtje. Zo ben jij creatief met tegels!

Blauwe hexagon
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15cm ocean wave

Het visgraatpatroon

De visgraat tegels zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit ons tegel assortiment. Het zijn rechthoekige tegels waarbij de voegen haaks op elkaar staan. Hierdoor ontstaat er een zig zag patroon. Er is gemakkelijk een accent aan te brengen in jouw ruimte door de tegel in een kleurtje te nemen. Ook kan er aan eenvoudige witte tegels een speels effect worden gegeven door voor het visgraatpatroon te kiezen. Het visgraatpatroon kan ook dubbel gelegd worden, dan spreken we van een dubbele visgraat.

witte visgraat
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm White Xmas 0,6 M2
Visgraattegeltjes

Halfsteensverband

Bij een halfsteensverband worden de tegels niet in keurige banen boven of onder elkaar gelegd maar verspringen de tegels iedere rij met een halve tegel. Deze manier van tegelen is een echte klassieker. Door voor een metrotegel te kiezen kan er een speels karakter aan het halfsteensverband worden toegevoegd.

Witte tegels

Verticaal en horizontaal

Alle rechthoekige tegels kunnen op veel verschillende manieren worden gelegd. We kunnen de stenen stapelen. Zo krijgt de muur keurige rijen recht naast elkaar en vormen de voegen rechte lijnen. Dit wordt ook wel volsteensverband genoemd. Dit kan zowel horizontaal als verticaal. Als de steen horizontaal wordt gelegd, de steen in de breedte, lijkt een ruimte optisch breder of dieper. Maar als de steen verticaal wordt gelegd, met de steen in de hoogte, kan een ruimte optisch juist hoger lijken.

Horizontaal
Wandtegel Sartoria Tbrick 5,2x16x1 cm Eucalyptus 0,42 M2
Kleur om kleur
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Jungle Jam 0,6 M2
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Berry Darquiri 0,6 M2

Creatief met de voegen

Wat we soms vergeten is dat voegen ook een geheel andere look kunnen geven aan tegels. Denk bijvoorbeeld eens aan Spaanse of Marokkaanse tegeltjes. Deze zijn vaak handgemaakt en dus niet helemaal gelijk en strak. Dit zorgt er dan ook voor dat de voegen ook niet recht en strak zijn. Ook kunnen we spelen met de kleur van de voeg. Laat jij ze wit of kies je voor een kleur die geweldig matcht met jouw tegel? Zo kun je met zwarte voegen een witte tegel een extra modern en strak uiterlijk geven en kun je met roze tegels en beige voegen juist een ruimte wat zachter maken.

Spaanse tegeltjes

Spelen met maten

Bij Saniweb hebben wij enorm veel maten tegels. Ook tegels die gecombineerd kunnen worden of zelfs de zelfde kleur hebben. Heb jij er al aan gedacht om je ruimte met dezelfde kleur tegel te betegelen? Met op de vloer een hele tegel en op de wand de helft van de tegels? Of om dezelfde kleur tegel op de muur in 3 verschillende maten terug te laten komen? Door met dezelfde kleur te spelen vormt de wand één geheel met een speels karakter. Wil jij gewoon lekker losgaan? Kies dan voor een rustige basis en kies de kleuren die jij mooi vind bij elkaar in verschillende maten en kleuren. Maak er op deze manier je eigen feestje van!

Metro tegels
Metro wandtegel Villeroy & Boch Metro Flair 19,7x9,7cm Snow Gerectificeerd

Opzoek naar nieuwe tegels?

Zit jij boordevol inspiratie om jouw badkamer of toiletruimte om te toveren? Dan zit je goed bij Saniweb. Door gebruik te maken van onze zoekfilters op de website heb jij snel je favoriete kleur, vorm of formaat gevonden. Heb je vragen of advies nodig? Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag. Daarnaast profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs! Bekijk hieronder hoe onze klanten tegels hebben toegepast in hun badkamer en toiletruimte.

17 juni 2022 | Categorieën: Tegelinspiratie, Kleurinspiratie, Tips en ideeën

Bijpassende producten

Vloertegel Terratinta Betonepoque 20x20x1,1 cm Mix 1M2
Portugese vloertegel Terratinta Betonepoque Mix White Grey 20x20cm Gerectificeerd
star star star star star star star star star star 4 reviews
Adviesprijs 131,00
prijs 120,00 per m2
check-circle Snel leverbaar
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15 cm cherry pie 0,46M2
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15cm cherry pie
star star star star star star star star star star 21 reviews
Adviesprijs 102,17
prijs 100,00 per m2
clock Leverbaar
Wandtegel Terratinta Stonemarble 30x60 cm white silk 0,9M2
Marmerlook wandtegel Terratinta Stonemarble 30x60cm silk Gerectificeerd
Adviesprijs 92,22
prijs 90,00 per m2
clock Leverbaar
Wandtegel Keradom Rock 7,5x38,5x1 cm Black 0,75 M2
prijs 78,96 per m2
check-circle Snel leverbaar
Mozaïek Hamer MA 30x30 cm Oval White 1 stuk
star star star star star star star star star star 1 reviews
Adviesprijs 13,00
prijs 8,62 per m2
clock Leverbaar
CTC materia vloertegel gerectificeerd 60x60x1cm grigio
Adviesprijs 49,07
prijs 34,56 per m2
check-circle Op voorraad