5% kassakorting Saniweb Paasdeals: profiteer t/m 2e Paasdag van 5% kassakorting op alles!
Nog 2 dagen 7 uur 10 min 38 sec

Inloopdouche

Een van de trends van dit moment is de inloopdouche. Een douche moet tegenwoordig niet alleen praktisch zijn. Het oog wil ook wat, dus design is eveneens van groot belang. Een inloopdouche geeft iedere badkamer een moderne en luxe uitstraling.

Advies over inloopdouches

1962 producten
1962 producten

Wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche kan zowel op een douchebak, als rechtstreeks op de tegelvloer worden geplaatst. Er is geen douchedeur of -gordijn, maar een ruime inloop. Een douchegoot zorgt ervoor dat het water makkelijk wegstroomt. De douche wordt van de rest van de badkamer gescheiden door middel van een wand. Deze wanden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en worden stevig vastgezet aan het plafond of met een muurbeugel.

De installatie van een inloopdouche

Wij kunnen ons voorstellen dat je een beetje schrikt bij het idee van het installeren van een inloopdouche. Dit hoeft echter niet moeilijk te zijn. Met een inloopdouche heb je zeer veel vrijheid. De douche kan (zolang er afvoerbuizen aanwezig zijn) op iedere willekeurige plaats in de badkamer worden geplaatst. De enige zaken die geplaatst moeten worden, zijn een wand, een douchesysteem en een douchegoot. Uiteraard zijn er wel enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden om een inloopdouche succesvol te installeren. Het is belangrijk om rekening te houden met de afvoerbuis. Deze moet onder vloerniveau liggen. Wanneer dit niet het geval is, zal de inloopdouche verhoogd moeten worden. Daarnaast raden we aan om bij het voegen te kiezen voor kwalitatief voegsel. Dit voorkomt dat de voegen snel verkleuren of vies worden.