Advies over de Quooker Cube

Quooker Cube

Quooker Cube

De nieuwste trend op het gebied van kokend water kranen is de Quooker Cube. Dit Quooker Cube reservoir kan je los bestellen wanneer je al een Quooker hebt. Hierdoor geniet je naast koud, warm en kokend water ook van gekoeld gefilterd én bruisend water.

Bekijk het Quooker Cube reservoir

De Cube maakt het gebruik van plastic flessen overbodig

De Quooker Cube bespaart zowel tijd als ruimte en maakt het gebruik van plastic flessen overbodig. Je geniet met de Quooker Cube van gefilterd water of een glaasje tintelend fris water. Wanneer je de knop indrukt en één keer draait krijg je bruisend water uit de kraan. Zodra je dit doet kleurt de lichtring blauw en knippert deze. Bij kokend water kleurt deze lichtring rood. Om gefilterd water uit de kraan te krijgen houd je de draaiknop wat langer vast en draai je hem daarna. Het is niet mogelijk om kokend water kraan uit te tappen, terwijl je bijvoorbeeld bruisend water wilde.

Bekijk het Quooker Cube reservoir
Quooker Cube reservoir

Hoe werkt het Quooker Cube systeem?

Je plaatst het Cube reservoir onderin je keukenkastje naast het andere Quooker reservoir. In het Cube reservoir zit een filter die ervoor zorgt dat de nog aanwezige bacteriën uit het water worden gefilterd. Aan het Cube reservoir zit een koolzuurfles. Deze CO2-cilinder heeft een inhoud waarmee je wel 60 liter koud bruisend water uit je kokend water kraan kunt tappen.

Verbruikt een Quooker Cube veel energie?

Op de vraag of het Quooker Cube reservoir veel energie gebruikt is het antwoord nee. Het maakt namelijk niets uit of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld waterreservoir.

Quooker Cube kraan

Belangrijk om te weten

De Quooker Cube is alleen te gebruiken met reservoirs en kranen van Quooker die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Hoe je dit kunt checken? Dit kan aan de hand van het serienummer. Het serienummer van het reservoir kun je vinden op de sticker die op het reservoir zit. Het serienummer van de kraan bevindt zich op het label dat bevestigd is aan de kabel, die loopt van de kap van het reservoir naar de kraan.

  • Alleen reservoirs die een serienummer hebben dat begint met VBW, VCW, CCW of CPW en kranen met een serienummer dat begint met QW0, QW1 en hoger zijn te gebruiken in combinatie met een CUBE.

De ruimte die je nodig hebt voor de Cube

Het Cube reservoir is 30 cm breed, 44 cm diep en 43 cm hoog. Als de koolzuurfles wordt aangesloten is er 6,5 cm extra ruimte aan de voor- of zijkant van de CUBE nodig.

Quooker Cube kraan

Tip voor het onderhouden van het Cube reservoir

Het is verstandig om jaarlijks de ventilator schoon te maken. Daarnaast is het goed om te weten dat het filter van het Quooker Cube reservoir ongeveer 1 jaar mee gaat. Wanneer het reservoir een geluid- en lichtsignaal afgeeft, is het tijd voor een nieuwe filter. Een nieuwe filter voor het Quooker Cube reservoir kost €60,- (inclusief btw). Middels het schuifje aan de bovenkant van de Cube is de filter bereikbaar. Op de filter staat beschreven hoe je deze kunt vervangen.

Stroomvoorziening voor de Quooker Cube

De Quooker Cube heeft 230 V spanning nodig en heeft een aansluitwaarde van 100W. Hiervoor dien je een extra stopcontact te hebben. Heb je maar één stopcontact voor de Quooker-apparatuur? Dan adviseren wij de Quooker-energieverdeler. Deze kan het beste tussen een keukenapparaat en het Quooker-reservoir geplaatst worden, zodat het Quooker-reservoir niet opwarmt als het keukenapparaat, zoals een vaatwasser, veel vermogen nodig heeft. De CUBE sluit je dan aan op het vrije stopcontact. Het is dus niet mogelijk om het Quooker-reservoir, de Cube én een extern keukenapparaat zoals een vaatwasser op één groep aan te sluiten.

Quooker Cube kraan

De Quooker Cube installeren

Voor het installeren van het Quooker Cube reservoir op de huidige Quooker kraan en het reservoir is er een aansluitmogelijkheid op de waterleiding en een vrij stopcontact nodig. Het Cube reservoir wordt geleverd met een aansluitset. Het wordt aangeraden om de volgende installatie-volgorde aan te houden, dit om te zorgen dat het Cube reservoir op de juiste manier aangesloten wordt:

  • A. Water aansluiten
  • B. Cube aansluiten op het Quooker-reservoir
  • C. Co2-cilinder aansluiten
  • D. Cube in gebruik nemen

Wil je alle details weten over het aansluiten van een Quooker Cube reservoir op jouw Quooker kraan en reservoir? Bekijk dan de uitgebreide Quooker Cube installatiehandleiding.

Belangrijkste kenmerken van de Quooker Cube op een rijtje

Spanning 230V
Vermogen 100W
Capaciteit gefilterd water 1,4 liter/min
Capaciteit bruisend water 2 liter/min
Afkoeltijd 40 min
Stand-by verbruik 12W
Reservoir hoogte 43cm > 40,5 cm excl. CO2-cilinder
Reservoir breedte 30 cm > 23,5 cm excl. CO2-cilinder
Diepte 44 cm
Waterfilter Hollow Fiber filter
Sterkte bruisend water Dit is standaard ingesteld en niet aan te passen
Quooker kranen geschikt voor Cube Serienummers beginnend met: VBW, VCW, CCW of CPW
Quooker reservoirs geschikt voor Cube Serienummers beginnend met: QW0, QW1 en hoger

Hulp of nog meer advies nodig?

Wil jij graag meer informatie over de Quooker kokend water kranen en/of reservoirs? Bekijk dan onze adviespagina over kokend water kranen. Heb je meer vragen over het Quooker Cube reservoir? Dan kun je ook bellen naar onze klantenservice: 0416 - 675 462. Onze sanitair specialisten helpen graag al je vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je de goede keuze maakt.