Advies over de Quooker Cube

Quooker Cube

De nieuwste trend op het gebied van kokend water kranen is de Quooker Cube. Dit Quooker Cube reservoir kan je los bestellen wanneer je al een Quooker hebt. Met de Quooker CUBE geniet je niet alleen van kokend, warm en koud water, maar ook van heerlijk gefilterd en bruisend water. Met het bruisende water maak je onder andere de lekkerste limonades. Benieuwd naar de Quooker CUBE? Lees dan snel verder.

Bekijk het Quooker Cube reservoir

Wat is de Quooker CUBE?

De Quooker CUBE is de perfecte aanvulling voor jouw Quooker kraan. Dankzij de CUBE, die je onderin je keukenkastje plaatst, heb jij een ontzettend fijne bruisend water kraan. Daarnaast levert het ook gefilterd water. Je sluit de CUBE eenvoudig en snel aan op het Quooker waterreservoir dat ook onder de kraan in het keukenkastje wordt geplaatst.

Geniet van bruisend en gefilterd water

De filter van de CUBE zorgt ervoor dat aanwezige bacteriën uit het water worden gehaald. Daardoor geniet je van de beste waterkwaliteit wanneer je voor een glaasje gefilterd water kiest. Zeker wanneer jij een fan bent van mineraalwater is de Quooker bruisend water kraan een perfect kostenbesparend alternatief.

Bekijk het Quooker Cube reservoir
Actie Quooker Cube

Ontvang nu 4 Co2-cilinders voor bruisend water GRATIS bij aankoop van een Quooker Cube!

Bij aankoop van een Quooker Cube ontvang je op dit moment 4 Co2-cilinders cadeau t.w.v. €60. Met deze cilinders geniet jij van maar liefst 240 liter bruisend water. Wil jij weten hoe je deel kunt nemen aan de actie? Bekijk dan de actievoorwaarden voor 4 gratis Co2-cilinders en doe mee!

Deze actie loopt tot en met 31 december 2021 en is geldig op Quooker Cube systemen die gekocht zijn vanaf 1 mei 2020.

Quooker Cube mogelijkheden

 1. Quooker CUBE waterreservoir Bruisend/Gekoeld
  13 reviews
  Adviesprijs 1.200,- 1.020,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 2. Quooker Flex met COMBI+ boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan RVS
  6 reviews
  Adviesprijs 2.845,- 2.418,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 3. Quooker Flex met PRO3 boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan RVS
  5 reviews
  Adviesprijs 2.545,- 2.163,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 4. Quooker Flex met PRO3 boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan Chroom
  1 reviews
  Adviesprijs 2.395,- 2.035,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 5. Quooker Fusion square met COMBI+ boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan Zwart
  1 reviews
  Adviesprijs 3.045,- 2.588,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 6. Quooker Flex met COMBI boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan RVS
  3 reviews
  Adviesprijs 2.845,- 2.418,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 7. Quooker Flex met COMBI+ boiler en CUBE reservoir 5-in-1-kraan Zwart
  0 reviews
  Adviesprijs 3.045,- 2.588,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 8. Quooker Fusion round met COMBI boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan Zwart
  0 reviews
  Adviesprijs 3.045,- 2.588,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 9. Quooker Fusion square met COMBI boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan RVS
  0 reviews
  Adviesprijs 2.845,- 2.418,- Incl. BTW 15% Korting
  Morgen gratis bezorgd
 10. Quooker Fusion square met COMBI boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan Goud
  0 reviews
  Adviesprijs 3.595,- 3.055,- Incl. BTW 15% Korting
  Snel leverbaar

Quooker Cube reservoir

Hoe werkt het Quooker Cube systeem?

De Quooker CUBE werkt erg eenvoudig. Met Hollow Fiber filters wordt het water gezuiverd. Daarnaast zit er aan de CUBE een CO2-cilinder (koolzuurfles) waarmee het bruisend water gecreëerd. Wanneer je één keer drukt en draait, knippert de lichtring blauw. Dit betekent dat er bruisend water uit je kraan komt. Daardoor weet je zeker dat er bruisend water uit de kraan komt en geen kokend water. Om van een glaasje gefilterd water te genieten, houd je de draaiknop iets langer vast en draai je deze vervolgens.

Bekijk alle Quooker kranen met Cube reservoir

Energie- en waterbesparend

De CUBE is zowel energiezuinig als waterbesparend. Het gekoeld waterreservoir kost ongeveer evenveel energie als wanneer je jouw mineraalwater in de koelkast bespaard. Het stand-by-verlies van de Quooker CUBE kost maar 12W, waardoor deze erg energiezuinig is. Dankzij de CUBE hoef je bovendien je koelkast niet meer te openen, wat op zijn beurt ook weer energie bespaart. Met de Quooker CUBE bespaar je ook nog eens water. Om te beginnen tap jij natuurlijk precies de hoeveelheid water waar jij zin in hebt. De kosten voor de CO2-cilinder, waardoor je het bruisende water tapt, liggen bovendien veel lager dan wanneer je zelf mineraalwater flesjes zou kopen.

Wat is de prijs van een CUBE?

De prijs is afhankelijk van welke kraan, kleur en waterreservoir je kiest. De verschillende kranen variëren in prijs, hetzelfde geldt voor de diverse waterreservoirs. Ga je bijvoorbeeld voor een Flex kraan met PRO3 en CUBE kom je uit op een totale prijs van ongeveer €2359. Vind jij de gouden Fusion mooier en ga je voor het beste van het beste met de COMBI+ en CUBE? Dan ligt de prijs op ongeveer €3595. Bedenk wel, met dit totaalpakket heb je een stijlvol vormgegeven kraan waarmee je zowel kokend, warm, koud, gefilterd als bruisend water kunt tappen. Zoals je aan diverse reviews kan zien, haal je hiermee dan ook echt een luxe product in huis dat erg intuïtief werkt.

Quooker Cube kraan goud

Is mijn Quooker geschikt voor de CUBE?

Heb jij al een Quooker kraan en wil je graag de CUBE hieraan toevoegen? Wij leggen aan je uit wanneer dit kan. Om te beginnen is de CUBE alleen te gebruiken in combinatie met kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Deze zijn te herkennen aan het serienummer. De reservoirs moeten een serienummer hebben dat begint met VBW, VCW, CCW of CPW. Je vindt het serienummer op een sticker op het reservoir. Bij de kranen moet het serienummer beginnen met QW0, QW1 of hoger om ze te kunnen combineren met een CUBE. Om het serienummer van de kraan te vinden kijk je naar het label aan de kabel, die loopt van de kap van het reservoir naar de kraan.

Wat zijn de afmetingen?

Ben jij benieuwd naar of er genoeg ruimte is in jouw keukenkastje? De afmetingen bedragen 23,5 (breedte) x 44 (diepte) x 43 (hoogte) cm. Zo kun jij direct meten of de Quooker CUBE onder jouw keuken past.

Combineer de CUBE met een kraan en reservoir

Heb jij nog geen Quooker? Combineer dan de functionele CUBE met een Quooker kraan en bijpassend reservoir. De keuze uit verschillende kranen en reservoirs is bij Quooker uitgebreid. We raden daarom aan om de verschillende opties goed te verkennen en te bepalen welke stijl kraan jij het mooiste vindt en welk reservoir het beste aansluit bij jouw wensen en keuken. Zo kies je op het gebied van kranen uit de Quooker Flex, Fusion, Classic Fusion, Nordic Twintaps of Classic Nordic Single tap. De kranen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Combineer de Quooker CUBE bijvoorbeeld met zwarte kraan voor een echte eyecatcher. Daarnaast behoren ook rvs, chroom, nikkel glans, messing platina en zelfs goud tot de mogelijkheden. Er zijn drie verschillende reservoirs: de Quooker PRO3, Combi en Combi+. Het verschil tussen de reservoirs is onder andere de inhoud.

Quooker Cube kraan chroom

Tip voor het onderhouden van het Cube reservoir

Het is verstandig om jaarlijks de ventilator schoon te maken. Daarnaast is het goed om te weten dat het filter van het Quooker Cube reservoir ongeveer 1 jaar mee gaat. Wanneer het reservoir een geluid- en lichtsignaal afgeeft, is het tijd voor een nieuwe filter. Een nieuwe filter voor het Quooker Cube reservoir kost €60,- (inclusief btw). Middels het schuifje aan de bovenkant van de Cube is de filter bereikbaar. Op de filter staat beschreven hoe je deze kunt vervangen.

Voorkom overbelasting met een energieverdeler van Quooker

De CUBE heeft 230 V spanning nodig en heeft een aansluitwaarde van 100W. Daarvoor dien je een extra stopcontact te hebben. Heb jij maar één stopcontact voor alle Quooker apparaten? Dan is het raadzaam om er een Quooker-energieverdeler bij aan te schaffen. Je plaatst deze bij voorkeur tussen een keukenapparaat en het Quooker reservoir. Dit heeft als reden dat het reservoir niet gaat opwarmen wanneer een ander keukenapparaat veel vermogen nodig heeft. De CUBE sluit je dan aan op het vrije stopcontact.

Hoe installeer ik een CUBE?

Om de Quooker CUBE te installeren, heb je een geaard stopcontact nodig. De aansluitwaarde is 100W. Je gebruikt een energieverdeler om de CUBE en de Quooker op dezelfde stroomgroep aan te sluiten. Het Cube reservoir wordt geleverd met een aansluitset. Het wordt aangeraden om de volgende installatie-volgorde aan te houden, dit om te zorgen dat het Cube reservoir op de juiste manier aangesloten wordt:

 • A. Water aansluiten
 • B. Cube aansluiten op het Quooker-reservoir
 • C. Co2-cilinder aansluiten
 • D. Cube in gebruik nemen

Wil je alle details weten over het aansluiten van een Quooker Cube reservoir op jouw Quooker kraan en reservoir? Bekijk dan de uitgebreide Quooker Cube installatiehandleidingof de video.

Belangrijkste kenmerken van de Quooker Cube op een rijtje

Spanning 230V
Vermogen 100W
Capaciteit gefilterd water 1,4 liter/min
Capaciteit bruisend water 2 liter/min
Afkoeltijd 40 min
Stand-by verbruik 12W
Reservoir hoogte 43cm > 40,5 cm excl. CO2-cilinder
Reservoir breedte 30 cm > 23,5 cm excl. CO2-cilinder
Diepte 44 cm
Waterfilter Hollow Fiber filter
Sterkte bruisend water Dit is standaard ingesteld en niet aan te passen
Quooker kranen geschikt voor Cube Serienummers beginnend met: VBW, VCW, CCW of CPW
Quooker reservoirs geschikt voor Cube Serienummers beginnend met: QW0, QW1 en hoger

Een Quooker CUBE koop je bij Saniweb

Denk jij erover na om een Quooker CUBE te kopen? Dan ben je bij Saniweb aan het juiste adres. Bij ons ben je namelijk verzekerd van de beste prijs. Daarnaast laat je het product gratis binnen een mum van tijd leveren op een moment dat jou uitkomt. Omdat we bij Saniweb alle benodigde Quooker producten in huis hebben, combineer je bovendien eenvoudig de CUBE met een mooie kraan en bijpassend reservoir. Wil jij graag meer informatie over de Quooker kokend water kranen en/of reservoirs? Bekijk dan onze adviespagina over kokend water kranen. Heb je meer vragen over het Quooker Cube reservoir? Dan kun je ook bellen naar onze klantenservice: 0416 - 675 462. Onze sanitair specialisten helpen graag al je vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je de goede keuze maakt.