Een badkamer kopen in 5 stappen

Bij een badkamer kopen komt veel kijken. Op deze pagina vind je een overzicht van de stappen die komen kijken bij het kopen van een badkamer. Zo heb je alles op een rijtje en kun je niets over het hoofd zien. Een badkamer kopen wordt zo een stuk gemakkelijker!

Kopen van een badkamer

1. Denk na over het budget

Een nieuwe badkamer kopen kost uiteraard geld. Logischerwijs geldt dat hoe luxer je nieuwe badkamer wordt, hoe hoger het prijskaartje wordt. Ook zal het bedrag stijgen wanneer je ervoor kiest om je nieuwe badkamer anders in te delen dan je huidige badkamer. Waterleidingen moeten dan bijvoorbeeld verlegd worden, wat een tijdrovende klus is. Het is bovendien aan te raden om 10% van het totale budget op te nemen voor onvoorziene kosten.

Kopen van een badkamer

2. Doe inspiratie op

Bij een nieuwe badkamer kopen hoort het opdoen van inspiratie. Inspiratie opdoen betekent veel indrukken opdoen en bepalen wat jij mooi vindt. Jouw wensen worden tijdens dit proces vertaald naar een realistisch plan. Denk hierbij na over bijvoorbeeld de volgende vragen:

Tip! Wil je graag meer inspiratie opdoen over badkamerstijlen of meer tips en ideeën lezen? Laat je dan inspireren door onze blogs.

Badkamer kopen

3. Bepaal welk sanitair je graag terug wilt zien

Nu je badkamer inspiratie hebt opgedaan, heb je ook al een beter beeld gekregen van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van sanitair. Het is dan ook de hoogste tijd om een lijstje te gaan maken met welke badkamerproducten je wilt terugzien in je nieuwe badkamer. Kies je bijvoorbeeld een bad en/of een douche? Wil je graag een badmeubel met dubbele of enkele wastafel? Wil je extra opbergruimte? En lijkt het je heerlijk om een sunshower in je douche te plaatsen? Dat zijn alvast enkele vragen waar je over na kunt denken. Of heb je bijvoorbeeld interesse in een regendouche? Bekijk ze dan snel in ons brede assortiment.

Kopen van een badkamer

4. Bepaal de juiste badkamerindeling

Allereerst is het belangrijk om de badkamer op te meten zodat je alle afmetingen paraat hebt. Daarnaast moet je weten waar de water- en stroompunten zitten. Aan de hand van deze gegevens kun je makkelijker de indeling van jouw badkamer bepalen. Wij adviseren je om vervolgens de ruimte te tekenen op onze 3D ontwerptool (ook te downloaden als app via de app- of playstore op je tablet of mobiel). Sleep vervolgens al het sanitair in de ruimte dat je nodig hebt en ga dan spelen met de mogelijkheden. In onze ontwerptool kun je bovendien ook tegels plaatsen zodat je weet hoeveel m² je nodig hebt.

Badkamer kopen

5. Kies het sanitair uit

De volgende stap bij een badkamer kopen is het daadwerkelijk uitzoeken van sanitair dat qua uitstraling én specificaties helemaal bij jouw wensen passen. Kijk eens rustig rond in onze productcategorieën en gebruik de filters aan de linkerkant om het product te vinden dat bij jouw wensen en badkamer past. Het handige aan een badkamer kopen online bij Saniweb, is dat je producten snel en gratis thuisbezorgd worden (bij bestellingen boven 50,-) waardoor je zelf niet hoeft te slepen met zwaar sanitair. Bovendien profiteer je meteen van de beste prijzen, onderhandelingen zijn niet nodig!

Heb je moeite met het uitzoeken van sanitair en weet je niet waar je op moet letten? Dan geven wij je graag advies. Neem een kijkje op onze adviespagina’s per productgroep.

Advies nodig bij een badkamer kopen?

Vind jij het lastig om een complete badkamer samen te stellen en twijfel je over de ideale badkamer indeling? Plan dan een online adviesgesprek in met onze adviseurs, waar en wanneer je maar wilt. Voor dit advies hoef je niet eens naar de winkel. Telefonisch helpen wij je graag bij het samenstellen van jouw droombadkamer.