Advies over Tegelprofielen

Wanneer gebruik je tegelprofielen?

Je gebruikt tegelprofielen niet alleen om voor een nette afwerking te zorgen bij je tegels, maar het biedt ook een goede bescherming tegen beschadigingen van de buitenhoeken. Alleen heb je niet bij iedere wand of vloer die je met tegels bedekt een tegelprofiel nodig. Als je tegels aan je wand bevestigd heb je wel tegelprofielen nodig om zo beschadigingen te voorkomen. Echter wanneer je vloertegels gebruikt voor aan de muur zijn tegelprofielen niet nodig, omdat die vaker beter zijn afgewerkt en dus minder snel zullen splijten.


Soorten tegelprofielen

Niet ieder tegelprofiel past bij alle tegels. Er zijn dan ook verschillende soorten tegelprofielen. Wij lichten er een aantal voor je uit:

Tegelprofiel

Quadec profiel

Het quadec profiel is een hoogwaardig afsluitprofiel voor uitwendige hoeken van wandtegels De buitenkant van het profiel heeft een vierkant uiterlijk wat dit profiel perfect maakt voor in een ruimte met een modern en strak uiterlijk.

Quadec profiel
Tegelprofiel

Rondec profiel

Wil je liever een ronde symmetrische afwerking? Dan is het rondec profiel de beste optie voor jouw badkamer. Dit profiel staat erg mooi bij een klassieke stijl. Ook dit profiel is perfect voor wandtegels.

Rondec profiel
Tegelprofiel

Jolly profiel

Houd je niet van vierkant of rond, maar juist iets daar tussenin? Het jolly profiel is dan wat voor jouw tegels. Het profiel is rechthoekig afgewerkt en past perfect in een ruimte met een tijdloos uiterlijk.

Jolly profiel
tegelprofielen

Kleuren tegelprofielen

Saniweb biedt een breed assortiment tegelprofielen aan in verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor aluminium als je een tijdloos uiterlijk wilt. Wil je liever een industriële look? Ga dan voor de chroom look of kies voor de zwarte kleur. Als je een modern uiterlijk hebt in de ruimte dan is een profiel in het wit mooi. Wil je voor een contrasterende look gaan? Kies dan het zwarte profiel voor in een moderne badkamer.

Hulp nodig? Neem contact op met onze adviseurs

Twijfel je nog over welk tegelprofiel jij nodig hebt? Twijfel dan niet en neem contact op met een van onze adviseurs! Zij helpen je graag al je vragen te beantwoorden.